kcal/(h·m²·°C) je koliko W/(°C·m²)

   

  Številk v znanstvenem zapisu


Neposredna povezava do tega kalkulatorja:
https://www.pretvori-enote.info/pretvori+kcal+h+m2+C+v+W+C+m2.phpPretvori kcal/(h·m²·°C) v W/(°C·m²):

  1. Izberite pravo kategorijo s seznama, v tem primeru 'Koeficient toplotne prehodnosti (U-vrednost)'.
  2. Nato vnesite vrednost, ko jo želite pretvoriti. Osnovne aritmetične funkcije: seštevanje (+), odštevanje (-), množenje (*, x), deljenje (/, :, ÷), eksponent (^), kvadratni koren (√), oklepaji in π (pi) so trenutno dovoljeni.
  3. S seznama izberite enoto, ki ustreza vrednosti, ki jo želite pretvoriti, v tem primeru 'kcal/(h·m²·°C)'.
  4. Nato še izberite enoto, v katero želite pretvoriti vrednost, v tem primeru 'W/(°C·m²)'.
  5. Ko se prikaže rezultat imate možnost, da ga zaokrožite na določeno število decimalnih mest, kadar je to smiselno.


S tem kalkulatorjem lahko vrednost, ki jo želite pretvoriti, vnesete skupaj z izvirno mersko enoto; na primer '920 kcal/(h·m2·°C)'. V takšnem primeru lahko uporabite polno ime enote ali njeno okrajšavo. Kalkulator nato določi kategorijo merske enote, ki jo želite pretvoriti, v tem primeru 'Koeficient toplotne prehodnosti (U-vrednost)'. Nato pretvori vneseno vrednost v vse ustrezne enote, ki jih pozna. Na seznamu rezultatov boste zagotovo našli tudi pretvorbo, ki ste jo iskali. V nasprotnem primeru lahko vrednost, ki jo želite pretvoriti, vnesete tudi kot sledi: '55 kcal/(h·m2·°C) v W/(°C·m2)' ali '25 kcal/(h·m2·°C) je koliko W/(°C·m2)' ali '24 kcal/(h·m2·°C) -> W/(°C·m2)' ali '6 kcal/(h·m2·°C) = W/(°C·m2)'. V tem primeru kalkulator prav tako nemudoma ugotovi, v katero enoto želite pretvoriti izvirno enoto. Ne glede na to, katero možnost uporabite, na ta način prihranite nepraktično iskanje ustrezne objave na dolgih seznamih s številnimi kategorijami in nešteto podprtimi enotami. Za vse to poskrbi kalkulator, ki opravilo zaključi v manj kot delcu sekunde.

Poleg tega kalkulator omogoča uporabo matematičnih izrazov. Posledično lahko skupaj izračunate več števil, kot na primer '(5 * 60) kcal/(h·m2·°C)'. Prav tako pa lahko neposredno v pretvorbi združujete različne merske enote. To bi bilo lahko na primer videti tako: '920 kcal/(h·m2·°C) + 2760 W/(°C·m2)' ali '10mm x 45cm x 3dm = ? cm^3'. Merske enote, ki jih združite na ta način, morajo soditi skupaj ter biti smiselne v povezavi z zadevno kombinacijo.

V primeru, da poleg 'Številk v znanstvenem zapisu' dodate kljukico, bo odgovor prikazan kot eksponenten. Na primer 5,056 790 077 44×1022. V tej obliki zapisa bo številka razčlenjena na eksponent, tukaj 22 ter na dejansko število, tukaj 5,056 790 077 44. Pri napravah z omejenimi možnostmi prikazovanja števil, kot so na primer žepni kalkulatorji, se uporablja tudi način zapisa števil 5,056 790 077 44E+22. Še posebej je zaradi tega lažje brati zelo dolge in kratke številke. V primeru, da na to mesto niste dodali kljukice, je rezultat prikazan na običajni način zapisovanja števil. Pri zgornjem primeru bi bil zapis videti kot sledi: 50 567 900 774 400 000 000 000. Neodvisno od prikaza rezultatov je največja natančnost tega kalkulatorja 14 mest. To bi moralo biti dovolj natančno za večino uporab.