Watt na meter kelvin je koliko Btu/(h·ft·°F)

   

  Številk v znanstvenem zapisu


Neposredna povezava do tega kalkulatorja:
https://www.pretvori-enote.info/pretvori+Watt+na+meter+kelvin+v+Btu+h+ft+F.phpPretvori Watt na meter kelvin v Btu/(h·ft·°F) (W/(m·K) v Btu/(h·ft·°F)):

  1. Izberite pravo kategorijo s seznama, v tem primeru 'Toplotna prevodnost'.
  2. Nato vnesite vrednost, ko jo želite pretvoriti. Osnovne aritmetične funkcije: seštevanje (+), odštevanje (-), množenje (*, x), deljenje (/, :, ÷), eksponent (^), kvadratni koren (√), oklepaji in π (pi) so trenutno dovoljeni.
  3. S seznama izberite enoto, ki ustreza vrednosti, ki jo želite pretvoriti, v tem primeru 'Watt na meter kelvin [W/(m·K)]'.
  4. Nato še izberite enoto, v katero želite pretvoriti vrednost, v tem primeru 'Btu/(h·ft·°F)'.
  5. Ko se prikaže rezultat imate možnost, da ga zaokrožite na določeno število decimalnih mest, kadar je to smiselno.


S tem kalkulatorjem lahko vrednost, ki jo želite pretvoriti, vnesete skupaj z izvirno mersko enoto; na primer '383 Watt na meter kelvin'. V takšnem primeru lahko uporabite polno ime enote ali njeno okrajšavouporabite lahko na primer 'Watt na meter kelvin' ali 'W/(m·K)'. Kalkulator nato določi kategorijo merske enote, ki jo želite pretvoriti, v tem primeru 'Toplotna prevodnost'. Nato pretvori vneseno vrednost v vse ustrezne enote, ki jih pozna. Na seznamu rezultatov boste zagotovo našli tudi pretvorbo, ki ste jo iskali. V nasprotnem primeru lahko vrednost, ki jo želite pretvoriti, vnesete tudi kot sledi: '20 W/(m·K) v Btu/(h·ft·°F)' ali '23 W/(m·K) je koliko Btu/(h·ft·°F)' ali '84 Watt na meter kelvin -> Btu/(h·ft·°F)' ali '73 W/(m·K) = Btu/(h·ft·°F)' ali '20 Watt na meter kelvin v Btu/(h·ft·°F)' ali '71 Watt na meter kelvin je koliko Btu/(h·ft·°F)'. V tem primeru kalkulator prav tako nemudoma ugotovi, v katero enoto želite pretvoriti izvirno enoto. Ne glede na to, katero možnost uporabite, na ta način prihranite nepraktično iskanje ustrezne objave na dolgih seznamih s številnimi kategorijami in nešteto podprtimi enotami. Za vse to poskrbi kalkulator, ki opravilo zaključi v manj kot delcu sekunde.

Poleg tega kalkulator omogoča uporabo matematičnih izrazov. Posledično lahko skupaj izračunate več števil, kot na primer '(58 * 99) W/(m·K)'. Prav tako pa lahko neposredno v pretvorbi združujete različne merske enote. To bi bilo lahko na primer videti tako: '383 Watt na meter kelvin + 1149 Btu/(h·ft·°F)' ali '34mm x 77cm x 87dm = ? cm^3'. Merske enote, ki jih združite na ta način, morajo soditi skupaj ter biti smiselne v povezavi z zadevno kombinacijo.

V primeru, da poleg 'Številk v znanstvenem zapisu' dodate kljukico, bo odgovor prikazan kot eksponenten. Na primer 3,526 049 350 629 ×1028. V tej obliki zapisa bo številka razčlenjena na eksponent, tukaj 28 ter na dejansko število, tukaj 3,526 049 350 629. Pri napravah z omejenimi možnostmi prikazovanja števil, kot so na primer žepni kalkulatorji, se uporablja tudi način zapisa števil 3,526 049 350 629 E+28. Še posebej je zaradi tega lažje brati zelo dolge in kratke številke. V primeru, da na to mesto niste dodali kljukice, je rezultat prikazan na običajni način zapisovanja števil. Pri zgornjem primeru bi bil zapis videti kot sledi: 35 260 493 506 290 000 000 000 000 000. Neodvisno od prikaza rezultatov je največja natančnost tega kalkulatorja 14 mest. To bi moralo biti dovolj natančno za večino uporab.