Picas je koliko Slikovne točke

   

  Številk v znanstvenem zapisu


Neposredna povezava do tega kalkulatorja:
https://www.pretvori-enote.info/pretvori+Picas+v+Slikovne+tocke.phpKoliko Slikovne točke meri 1 Picas?

1 Picas [pc] = 16 Slikovne točke [px] - Kalkulator merskih enot, ki se lahko med drugim uporablja za pretvorbo Picas v Slikovne točke.Pretvori Picas v Slikovne točke (pc v px):

  1. Izberite pravo kategorijo s seznama, v tem primeru 'Velikost pisave (CSS)'.
  2. Nato vnesite vrednost, ko jo želite pretvoriti. Osnovne aritmetične funkcije: seštevanje (+), odštevanje (-), množenje (*, x), deljenje (/, :, ÷), eksponent (^), oklepaji in π (pi) so trenutno dovoljeni.
  3. S seznama izberite enoto, ki ustreza vrednosti, ki jo želite pretvoriti, v tem primeru 'Picas [pc]'.
  4. Nato še izberite enoto, v katero želite pretvoriti vrednost, v tem primeru 'Slikovne točke [px]'.
  5. Ko se prikaže rezultat imate možnost, da ga zaokrožite na določeno število decimalnih mest, kadar je to smiselno.


S tem kalkulatorjem lahko vrednost, ki jo želite pretvoriti, vnesete skupaj z izvirno mersko enoto; na primer '359 Picas'. V takšnem primeru lahko uporabite polno ime enote ali njeno okrajšavouporabite lahko na primer 'Picas' ali 'pc'. Kalkulator nato določi kategorijo merske enote, ki jo želite pretvoriti, v tem primeru 'Velikost pisave (CSS)'. Nato pretvori vneseno vrednost v vse ustrezne enote, ki jih pozna. Na seznamu rezultatov boste zagotovo našli tudi pretvorbo, ki ste jo iskali. V nasprotnem primeru lahko vrednost, ki jo želite pretvoriti, vnesete tudi kot sledi: '1 pc v px' ali '32 pc je koliko px' ali '93 Picas -> Slikovne točke' ali '54 pc = px' ali '58 Picas v px' ali '83 pc v Slikovne točke' ali '54 Picas je koliko Slikovne točke'. V tem primeru kalkulator prav tako nemudoma ugotovi, v katero enoto želite pretvoriti izvirno enoto. Ne glede na to, katero možnost uporabite, na ta način prihranite nepraktično iskanje ustrezne objave na dolgih seznamih s številnimi kategorijami in nešteto podprtimi enotami. Za vse to poskrbi kalkulator, ki opravilo zaključi v manj kot delcu sekunde.

Poleg tega kalkulator omogoča uporabo matematičnih izrazov. Posledično lahko skupaj izračunate več števil, kot na primer '(44 * 62) pc'. Prav tako pa lahko neposredno v pretvorbi združujete različne merske enote. To bi bilo lahko na primer videti tako: '359 Picas + 1077 Slikovne točke' ali '49mm x 53cm x 78dm = ? cm^3'. Merske enote, ki jih združite na ta način, morajo soditi skupaj ter biti smiselne v povezavi z zadevno kombinacijo.

V primeru, da poleg 'Številk v znanstvenem zapisu' dodate kljukico, bo odgovor prikazan kot eksponenten. Na primer 4,220 741 936 899 9×1030. V tej obliki zapisa bo številka razčlenjena na eksponent, tukaj 30 ter na dejansko število, tukaj 4,220 741 936 899 9. Pri napravah z omejenimi možnostmi prikazovanja števil, kot so na primer žepni kalkulatorji, se uporablja tudi način zapisa števil 4,220 741 936 899 9E+30. Še posebej je zaradi tega lažje brati zelo dolge in kratke številke. V primeru, da na to mesto niste dodali kljukice, je rezultat prikazan na običajni način zapisovanja števil. Pri zgornjem primeru bi bil zapis videti kot sledi: 4 220 741 936 899 900 000 000 000 000 000. Neodvisno od prikaza rezultatov je največja natančnost tega kalkulatorja 14 mest. To bi moralo biti dovolj natančno za večino uporab.