Mega-FLOPS je koliko Zeta-FLOPS

   

  Številk v znanstvenem zapisu


Neposredna povezava do tega kalkulatorja:
https://www.pretvori-enote.info/pretvori+Mega-FLOPS+v+Zeta-FLOPS.phpPretvori Mega-FLOPS v Zeta-FLOPS (MFLOPS v ZFLOPS):

  1. Izberite pravo kategorijo s seznama, v tem primeru 'Zmogljivost računalnika (FLOPS)'.
  2. Nato vnesite vrednost, ko jo želite pretvoriti. Osnovne aritmetične funkcije: seštevanje (+), odštevanje (-), množenje (*, x), deljenje (/, :, ÷), eksponent (^), kvadratni koren (√), oklepaji in π (pi) so trenutno dovoljeni.
  3. S seznama izberite enoto, ki ustreza vrednosti, ki jo želite pretvoriti, v tem primeru 'Mega-FLOPS [MFLOPS]'.
  4. Nato še izberite enoto, v katero želite pretvoriti vrednost, v tem primeru 'Zeta-FLOPS [ZFLOPS]'.
  5. Ko se prikaže rezultat imate možnost, da ga zaokrožite na določeno število decimalnih mest, kadar je to smiselno.


S tem kalkulatorjem lahko vrednost, ki jo želite pretvoriti, vnesete skupaj z izvirno mersko enoto; na primer '682 Mega-FLOPS'. V takšnem primeru lahko uporabite polno ime enote ali njeno okrajšavouporabite lahko na primer 'Mega-FLOPS' ali 'MFLOPS'. Kalkulator nato določi kategorijo merske enote, ki jo želite pretvoriti, v tem primeru 'Zmogljivost računalnika (FLOPS)'. Nato pretvori vneseno vrednost v vse ustrezne enote, ki jih pozna. Na seznamu rezultatov boste zagotovo našli tudi pretvorbo, ki ste jo iskali. V nasprotnem primeru lahko vrednost, ki jo želite pretvoriti, vnesete tudi kot sledi: '49 MFLOPS v ZFLOPS' ali '66 MFLOPS je koliko ZFLOPS' ali '80 Mega-FLOPS -> Zeta-FLOPS' ali '97 MFLOPS = ZFLOPS' ali '95 Mega-FLOPS v ZFLOPS' ali '96 MFLOPS v Zeta-FLOPS' ali '92 Mega-FLOPS je koliko Zeta-FLOPS'. V tem primeru kalkulator prav tako nemudoma ugotovi, v katero enoto želite pretvoriti izvirno enoto. Ne glede na to, katero možnost uporabite, na ta način prihranite nepraktično iskanje ustrezne objave na dolgih seznamih s številnimi kategorijami in nešteto podprtimi enotami. Za vse to poskrbi kalkulator, ki opravilo zaključi v manj kot delcu sekunde.

Poleg tega kalkulator omogoča uporabo matematičnih izrazov. Posledično lahko skupaj izračunate več števil, kot na primer '(83 * 59) MFLOPS'. Prav tako pa lahko neposredno v pretvorbi združujete različne merske enote. To bi bilo lahko na primer videti tako: '682 Mega-FLOPS + 2046 Zeta-FLOPS' ali '42mm x 90cm x 19dm = ? cm^3'. Merske enote, ki jih združite na ta način, morajo soditi skupaj ter biti smiselne v povezavi z zadevno kombinacijo.

V primeru, da poleg 'Številk v znanstvenem zapisu' dodate kljukico, bo odgovor prikazan kot eksponenten. Na primer 1,234 567 89×1024. V tej obliki zapisa bo številka razčlenjena na eksponent, tukaj 24 ter na dejansko število, tukaj 1,234 567 89. Pri napravah z omejenimi možnostmi prikazovanja števil, kot so na primer žepni kalkulatorji, se uporablja tudi način zapisa števil 1,234 567 89E+24. Še posebej je zaradi tega lažje brati zelo dolge in kratke številke. V primeru, da na to mesto niste dodali kljukice, je rezultat prikazan na običajni način zapisovanja števil. Pri zgornjem primeru bi bil zapis videti kot sledi: 1 234 567 890 000 000 000 000 000. Neodvisno od prikaza rezultatov je največja natančnost tega kalkulatorja 14 mest. To bi moralo biti dovolj natančno za večino uporab.