Mechanical horsepower --- imperial horsepower je koliko Foot-pound force per minute

   

  Številk v znanstvenem zapisu


Neposredna povezava do tega kalkulatorja:
https://www.pretvori-enote.info/pretvori+Mechanical+horsepower+imperial+horsepower+v+Foot-pound+force+per+minute.phpPretvori Mechanical horsepower --- imperial horsepower v Foot-pound force per minute (hp v ft-lb/min):

  1. Izberite pravo kategorijo s seznama, v tem primeru 'Moč'.
  2. Nato vnesite vrednost, ko jo želite pretvoriti. Osnovne aritmetične funkcije: seštevanje (+), odštevanje (-), množenje (*, x), deljenje (/, :, ÷), eksponent (^), kvadratni koren (√), oklepaji in π (pi) so trenutno dovoljeni.
  3. S seznama izberite enoto, ki ustreza vrednosti, ki jo želite pretvoriti, v tem primeru 'Mechanical horsepower --- imperial horsepower [hp]'.
  4. Nato še izberite enoto, v katero želite pretvoriti vrednost, v tem primeru 'Foot-pound force per minute [ft-lb/min]'.
  5. Ko se prikaže rezultat imate možnost, da ga zaokrožite na določeno število decimalnih mest, kadar je to smiselno.


S tem kalkulatorjem lahko vrednost, ki jo želite pretvoriti, vnesete skupaj z izvirno mersko enoto; na primer '598 Mechanical horsepower --- imperial horsepower'. V takšnem primeru lahko uporabite polno ime enote ali njeno okrajšavouporabite lahko na primer 'Mechanical horsepower --- imperial horsepower' ali 'hp'. Kalkulator nato določi kategorijo merske enote, ki jo želite pretvoriti, v tem primeru 'Moč'. Nato pretvori vneseno vrednost v vse ustrezne enote, ki jih pozna. Na seznamu rezultatov boste zagotovo našli tudi pretvorbo, ki ste jo iskali. V nasprotnem primeru lahko vrednost, ki jo želite pretvoriti, vnesete tudi kot sledi: '74 hp v ft-lb/min' ali '90 hp je koliko ft-lb/min' ali '13 Mechanical horsepower --- imperial horsepower -> Foot-pound force per minute' ali '38 hp = ft-lb/min' ali '49 Mechanical horsepower --- imperial horsepower v ft-lb/min' ali '34 hp v Foot-pound force per minute' ali '88 Mechanical horsepower --- imperial horsepower je koliko Foot-pound force per minute'. V tem primeru kalkulator prav tako nemudoma ugotovi, v katero enoto želite pretvoriti izvirno enoto. Ne glede na to, katero možnost uporabite, na ta način prihranite nepraktično iskanje ustrezne objave na dolgih seznamih s številnimi kategorijami in nešteto podprtimi enotami. Za vse to poskrbi kalkulator, ki opravilo zaključi v manj kot delcu sekunde.

Poleg tega kalkulator omogoča uporabo matematičnih izrazov. Posledično lahko skupaj izračunate več števil, kot na primer '(95 * 89) hp'. Prav tako pa lahko neposredno v pretvorbi združujete različne merske enote. To bi bilo lahko na primer videti tako: '598 Mechanical horsepower --- imperial horsepower + 1794 Foot-pound force per minute' ali '37mm x 62cm x 85dm = ? cm^3'. Merske enote, ki jih združite na ta način, morajo soditi skupaj ter biti smiselne v povezavi z zadevno kombinacijo.

V primeru, da poleg 'Številk v znanstvenem zapisu' dodate kljukico, bo odgovor prikazan kot eksponenten. Na primer 4,822 530 820 312 5×1025. V tej obliki zapisa bo številka razčlenjena na eksponent, tukaj 25 ter na dejansko število, tukaj 4,822 530 820 312 5. Pri napravah z omejenimi možnostmi prikazovanja števil, kot so na primer žepni kalkulatorji, se uporablja tudi način zapisa števil 4,822 530 820 312 5E+25. Še posebej je zaradi tega lažje brati zelo dolge in kratke številke. V primeru, da na to mesto niste dodali kljukice, je rezultat prikazan na običajni način zapisovanja števil. Pri zgornjem primeru bi bil zapis videti kot sledi: 48 225 308 203 125 000 000 000 000. Neodvisno od prikaza rezultatov je največja natančnost tega kalkulatorja 14 mest. To bi moralo biti dovolj natančno za večino uporab.