Kelvin je koliko Rankine

   

  Številk v znanstvenem zapisu


Neposredna povezava do tega kalkulatorja:
https://www.pretvori-enote.info/pretvori+Kelvin+v+Rankine.phpKoliko Rankine meri 1 Kelvin?

1 Kelvin [K] = 1,8 Rankine [°Ra] - Kalkulator merskih enot, ki se lahko med drugim uporablja za pretvorbo Kelvin v Rankine.Pretvori Kelvin v Rankine (K v °Ra):

  1. Izberite pravo kategorijo s seznama, v tem primeru 'Temperatura'.
  2. Nato vnesite vrednost, ko jo želite pretvoriti. Osnovne aritmetične funkcije: seštevanje (+), odštevanje (-), množenje (*, x), deljenje (/, :, ÷), eksponent (^), oklepaji in π (pi) so trenutno dovoljeni.
  3. S seznama izberite enoto, ki ustreza vrednosti, ki jo želite pretvoriti, v tem primeru 'Kelvin [K]'.
  4. Nato še izberite enoto, v katero želite pretvoriti vrednost, v tem primeru 'Rankine [°Ra]'.
  5. Ko se prikaže rezultat imate možnost, da ga zaokrožite na določeno število decimalnih mest, kadar je to smiselno.


S tem kalkulatorjem lahko vrednost, ki jo želite pretvoriti, vnesete skupaj z izvirno mersko enoto; na primer '922 Kelvin'. V takšnem primeru lahko uporabite polno ime enote ali njeno okrajšavouporabite lahko na primer 'Kelvin' ali 'K'. Kalkulator nato določi kategorijo merske enote, ki jo želite pretvoriti, v tem primeru 'Temperatura'. Nato pretvori vneseno vrednost v vse ustrezne enote, ki jih pozna. Na seznamu rezultatov boste zagotovo našli tudi pretvorbo, ki ste jo iskali. V nasprotnem primeru lahko vrednost, ki jo želite pretvoriti, vnesete tudi kot sledi: '41 K v °Ra' ali '35 K je koliko °Ra' ali '67 Kelvin -> Rankine' ali '19 K = °Ra' ali '63 Kelvin v °Ra' ali '37 K v Rankine' ali '93 Kelvin je koliko Rankine'. V tem primeru kalkulator prav tako nemudoma ugotovi, v katero enoto želite pretvoriti izvirno enoto. Ne glede na to, katero možnost uporabite, na ta način prihranite nepraktično iskanje ustrezne objave na dolgih seznamih s številnimi kategorijami in nešteto podprtimi enotami. Za vse to poskrbi kalkulator, ki opravilo zaključi v manj kot delcu sekunde.

Poleg tega kalkulator omogoča uporabo matematičnih izrazov. Posledično lahko skupaj izračunate več števil, kot na primer '(16 * 82) K'. Prav tako pa lahko neposredno v pretvorbi združujete različne merske enote. To bi bilo lahko na primer videti tako: '922 Kelvin + 2766 Rankine' ali '96mm x 77cm x 89dm = ? cm^3'. Merske enote, ki jih združite na ta način, morajo soditi skupaj ter biti smiselne v povezavi z zadevno kombinacijo.

V primeru, da poleg 'Številk v znanstvenem zapisu' dodate kljukico, bo odgovor prikazan kot eksponenten. Na primer 1,709 363 070 864 5×1031. V tej obliki zapisa bo številka razčlenjena na eksponent, tukaj 31 ter na dejansko število, tukaj 1,709 363 070 864 5. Pri napravah z omejenimi možnostmi prikazovanja števil, kot so na primer žepni kalkulatorji, se uporablja tudi način zapisa števil 1,709 363 070 864 5E+31. Še posebej je zaradi tega lažje brati zelo dolge in kratke številke. V primeru, da na to mesto niste dodali kljukice, je rezultat prikazan na običajni način zapisovanja števil. Pri zgornjem primeru bi bil zapis videti kot sledi: 17 093 630 708 645 000 000 000 000 000 000. Neodvisno od prikaza rezultatov je največja natančnost tega kalkulatorja 14 mest. To bi moralo biti dovolj natančno za večino uporab.