Jansky je koliko erg/(s·Hz·cm²)

   

  Številk v znanstvenem zapisu


Neposredna povezava do tega kalkulatorja:
https://www.pretvori-enote.info/pretvori+Jansky+v+erg+s+Hz+cm2.phpPretvori Jansky v erg/(s·Hz·cm²) (Jy v erg/(s·Hz·cm²)):

  1. Izberite pravo kategorijo s seznama, v tem primeru 'Spektralna gostota toka'.
  2. Nato vnesite vrednost, ko jo želite pretvoriti. Osnovne aritmetične funkcije: seštevanje (+), odštevanje (-), množenje (*, x), deljenje (/, :, ÷), eksponent (^), kvadratni koren (√), oklepaji in π (pi) so trenutno dovoljeni.
  3. S seznama izberite enoto, ki ustreza vrednosti, ki jo želite pretvoriti, v tem primeru 'Jansky [Jy]'.
  4. Nato še izberite enoto, v katero želite pretvoriti vrednost, v tem primeru 'erg/(s·Hz·cm²)'.
  5. Ko se prikaže rezultat imate možnost, da ga zaokrožite na določeno število decimalnih mest, kadar je to smiselno.


S tem kalkulatorjem lahko vrednost, ki jo želite pretvoriti, vnesete skupaj z izvirno mersko enoto; na primer '142 Jansky'. V takšnem primeru lahko uporabite polno ime enote ali njeno okrajšavouporabite lahko na primer 'Jansky' ali 'Jy'. Kalkulator nato določi kategorijo merske enote, ki jo želite pretvoriti, v tem primeru 'Spektralna gostota toka'. Nato pretvori vneseno vrednost v vse ustrezne enote, ki jih pozna. Na seznamu rezultatov boste zagotovo našli tudi pretvorbo, ki ste jo iskali. V nasprotnem primeru lahko vrednost, ki jo želite pretvoriti, vnesete tudi kot sledi: '52 Jy v erg/(s·Hz·cm2)' ali '58 Jy je koliko erg/(s·Hz·cm2)' ali '71 Jansky -> erg/(s·Hz·cm2)' ali '66 Jy = erg/(s·Hz·cm2)' ali '18 Jansky v erg/(s·Hz·cm2)' ali '47 Jansky je koliko erg/(s·Hz·cm2)'. V tem primeru kalkulator prav tako nemudoma ugotovi, v katero enoto želite pretvoriti izvirno enoto. Ne glede na to, katero možnost uporabite, na ta način prihranite nepraktično iskanje ustrezne objave na dolgih seznamih s številnimi kategorijami in nešteto podprtimi enotami. Za vse to poskrbi kalkulator, ki opravilo zaključi v manj kot delcu sekunde.

Poleg tega kalkulator omogoča uporabo matematičnih izrazov. Posledično lahko skupaj izračunate več števil, kot na primer '(46 * 18) Jy'. Prav tako pa lahko neposredno v pretvorbi združujete različne merske enote. To bi bilo lahko na primer videti tako: '142 Jansky + 426 erg/(s·Hz·cm2)' ali '36mm x 78cm x 46dm = ? cm^3'. Merske enote, ki jih združite na ta način, morajo soditi skupaj ter biti smiselne v povezavi z zadevno kombinacijo.

V primeru, da poleg 'Številk v znanstvenem zapisu' dodate kljukico, bo odgovor prikazan kot eksponenten. Na primer 6,444 521 546 293 1×1027. V tej obliki zapisa bo številka razčlenjena na eksponent, tukaj 27 ter na dejansko število, tukaj 6,444 521 546 293 1. Pri napravah z omejenimi možnostmi prikazovanja števil, kot so na primer žepni kalkulatorji, se uporablja tudi način zapisa števil 6,444 521 546 293 1E+27. Še posebej je zaradi tega lažje brati zelo dolge in kratke številke. V primeru, da na to mesto niste dodali kljukice, je rezultat prikazan na običajni način zapisovanja števil. Pri zgornjem primeru bi bil zapis videti kot sledi: 6 444 521 546 293 100 000 000 000 000. Neodvisno od prikaza rezultatov je največja natančnost tega kalkulatorja 14 mest. To bi moralo biti dovolj natančno za večino uporab.