Jansky je koliko W/(Hz·m²)

   

  Številk v znanstvenem zapisu


Neposredna povezava do tega kalkulatorja:
https://www.pretvori-enote.info/pretvori+Jansky+v+W+Hz+m2.phpPretvori Jansky v W/(Hz·m²) (Jy v W/(Hz·m²)):

  1. Izberite pravo kategorijo s seznama, v tem primeru 'Spektralna gostota toka'.
  2. Nato vnesite vrednost, ko jo želite pretvoriti. Osnovne aritmetične funkcije: seštevanje (+), odštevanje (-), množenje (*, x), deljenje (/, :, ÷), eksponent (^), kvadratni koren (√), oklepaji in π (pi) so trenutno dovoljeni.
  3. S seznama izberite enoto, ki ustreza vrednosti, ki jo želite pretvoriti, v tem primeru 'Jansky [Jy]'.
  4. Nato še izberite enoto, v katero želite pretvoriti vrednost, v tem primeru 'W/(Hz·m²)'.
  5. Ko se prikaže rezultat imate možnost, da ga zaokrožite na določeno število decimalnih mest, kadar je to smiselno.


S tem kalkulatorjem lahko vrednost, ki jo želite pretvoriti, vnesete skupaj z izvirno mersko enoto; na primer '423 Jansky'. V takšnem primeru lahko uporabite polno ime enote ali njeno okrajšavouporabite lahko na primer 'Jansky' ali 'Jy'. Kalkulator nato določi kategorijo merske enote, ki jo želite pretvoriti, v tem primeru 'Spektralna gostota toka'. Nato pretvori vneseno vrednost v vse ustrezne enote, ki jih pozna. Na seznamu rezultatov boste zagotovo našli tudi pretvorbo, ki ste jo iskali. V nasprotnem primeru lahko vrednost, ki jo želite pretvoriti, vnesete tudi kot sledi: '26 Jy v W/(Hz·m2)' ali '87 Jy je koliko W/(Hz·m2)' ali '44 Jansky -> W/(Hz·m2)' ali '85 Jy = W/(Hz·m2)' ali '74 Jansky v W/(Hz·m2)' ali '26 Jansky je koliko W/(Hz·m2)'. V tem primeru kalkulator prav tako nemudoma ugotovi, v katero enoto želite pretvoriti izvirno enoto. Ne glede na to, katero možnost uporabite, na ta način prihranite nepraktično iskanje ustrezne objave na dolgih seznamih s številnimi kategorijami in nešteto podprtimi enotami. Za vse to poskrbi kalkulator, ki opravilo zaključi v manj kot delcu sekunde.

Poleg tega kalkulator omogoča uporabo matematičnih izrazov. Posledično lahko skupaj izračunate več števil, kot na primer '(98 * 69) Jy'. Prav tako pa lahko neposredno v pretvorbi združujete različne merske enote. To bi bilo lahko na primer videti tako: '423 Jansky + 1269 W/(Hz·m2)' ali '89mm x 61cm x 76dm = ? cm^3'. Merske enote, ki jih združite na ta način, morajo soditi skupaj ter biti smiselne v povezavi z zadevno kombinacijo.

V primeru, da poleg 'Številk v znanstvenem zapisu' dodate kljukico, bo odgovor prikazan kot eksponenten. Na primer 3,160 493 798 4×1021. V tej obliki zapisa bo številka razčlenjena na eksponent, tukaj 21 ter na dejansko število, tukaj 3,160 493 798 4. Pri napravah z omejenimi možnostmi prikazovanja števil, kot so na primer žepni kalkulatorji, se uporablja tudi način zapisa števil 3,160 493 798 4E+21. Še posebej je zaradi tega lažje brati zelo dolge in kratke številke. V primeru, da na to mesto niste dodali kljukice, je rezultat prikazan na običajni način zapisovanja števil. Pri zgornjem primeru bi bil zapis videti kot sledi: 3 160 493 798 400 000 000 000. Neodvisno od prikaza rezultatov je največja natančnost tega kalkulatorja 14 mest. To bi moralo biti dovolj natančno za večino uporab.