Pretvornik enot

Kategorija meritve:         

Prvotna vrednost:
Izvirna enota:
Ciljna enota:
  Številk v znanstvenem zapisuPretvori Metrih na sekundo v Metrih na minuto (m/s v m/min):

  1. Izberite pravo kategorijo s seznama.
  2. Nato vnesite vrednost, ko jo želite pretvoriti. Osnovne aritmetične funkcije: seštevanje (+), odštevanje (-), množenje (*, x), deljenje (/, :, ÷), eksponent (^), oklepaji in π (pi) so trenutno dovoljeni.
  3. S seznama izberite enoto, ki ustreza vrednosti, ki jo želite pretvoriti.
  4. Nato še izberite enoto, v katero želite pretvoriti vrednost.
  5. Ko se prikaže rezultat imate možnost, da ga zaokrožite na določeno število decimalnih mest, kadar je to smiselno.

Izkoristite celoten razpon zmogljivosti tega kalkulatorja enot

S tem kalkulatorjem lahko vrednost, ki jo želite pretvoriti, vnesete skupaj z izvirno mersko enoto; na primer '48 Metrih na sekundo'. V takšnem primeru lahko uporabite polno ime enote ali njeno okrajšavouporabite lahko na primer 'Metrih na sekundo' ali 'm/s'. Kalkulator nato določi kategorijo merske enote, ki jo želite pretvoriti, v tem primeru 'Hitrost'. Nato pretvori vneseno vrednost v vse ustrezne enote, ki jih pozna. Na seznamu rezultatov boste zagotovo našli tudi pretvorbo, ki ste jo iskali. V nasprotnem primeru lahko vrednost, ki jo želite pretvoriti, vnesete tudi kot sledi: '33 m/s v m/min' ali '97 m/s je koliko m/min' ali '90 Metrih na sekundo -> Metrih na minuto' ali '10 m/s = m/min' ali '47 Metrih na sekundo v m/min' ali '2 m/s v Metrih na minuto' ali '85 Metrih na sekundo je koliko Metrih na minuto'. V tem primeru kalkulator prav tako nemudoma ugotovi, v katero enoto želite pretvoriti izvirno enoto. Ne glede na to, katero možnost uporabite, na ta način prihranite nepraktično iskanje ustrezne objave na dolgih seznamih s številnimi kategorijami in nešteto podprtimi enotami. Za vse to poskrbi kalkulator, ki opravilo zaključi v manj kot delcu sekunde.

Matematični izrazi

Poleg tega kalkulator omogoča uporabo matematičnih izrazov. Posledično lahko skupaj izračunate več števil, kot na primer '(95 * 62) m/s'. Prav tako pa lahko neposredno v pretvorbi združujete različne merske enote. To bi bilo lahko na primer videti tako: '48 Metrih na sekundo + 144 Metrih na minuto' ali '3mm x 36cm x 77dm = ? cm^3'. Merske enote, ki jih združite na ta način, morajo soditi skupaj ter biti smiselne v povezavi z zadevno kombinacijo.

Številk v znanstvenem zapisu

V primeru, da poleg 'Številk v znanstvenem zapisu' dodate kljukico, bo odgovor prikazan kot eksponenten. Na primer 6,024 297 476 043 1×1030. V tej obliki zapisa bo številka razčlenjena na eksponent, tukaj 30 ter na dejansko število, tukaj 6,024 297 476 043 1. Pri napravah z omejenimi možnostmi prikazovanja števil, kot so na primer žepni kalkulatorji, se uporablja tudi način zapisa števil 6,024 297 476 043 1E+30. Še posebej je zaradi tega lažje brati zelo dolge in kratke številke. V primeru, da na to mesto niste dodali kljukice, je rezultat prikazan na običajni način zapisovanja števil. Pri zgornjem primeru bi bil zapis videti kot sledi: 6 024 297 476 043 100 000 000 000 000 000. Neodvisno od prikaza rezultatov je največja natančnost tega kalkulatorja 14 mest. To bi moralo biti dovolj natančno za večino uporab.